Kupe nr 6

Söndagsbio – Kupé nr 6 (Finlands Oscarsbidrag 2022)

Laura pluggar arkeologi i Moskva och bestämmer sig för att bege sig till Murmansk för att äntligen få se de unika hällristningar hon så länge varit besatt av. Hon kysser sin flickvän adjö och hoppar på tåget. I tågkupén möter hon en fåordig vodkahalsande ryss. Inte precis kärlek vid första ögonkastet, men som gjort för en trevande och otippad vänskap. En varm, rolig, skitig och onykter roadmovie på räls.

Den finländska filmen Kupé nr 6 fick i februari 2022 det internationella kritikerpriset för bästa nordiska film på Göteborg Film Festival. Det är den största offentliga filmfestivalen i Norden.Också en av huvudrollsinnehavarna, Seidi Haarla, fick pris för bästa skådespelare.

Kupé nr 6 har tidigare vunnit flera pris, bland annat på filmfestivalen i Cannes och på den internationella filmfestivalen i Jerusalem.
Filmen är Finlands bidrag till Oscarsgalan och är med på shortlistan för att bli nominerad till bästa internationella långfilm. Den 8 februari kungörs vilka filmer som blivit nominerade.

Genre: Drama
Censur: Barntillåten
Speltid: 1h 47m
Produktionsår: 2021
Producerad i: Europa
Regi: Juho Kuosmanen
I rollerna: Dinara Drukarova, Yuriy Borisov, Seidi Haarla

  • Åldersgräns: För all åldrar

Datum

mar 06 2022
Expired!

Tid

18:00 - 20:00

Kostnad

120:-

Platser

Bygdegården
Ekskogenvägen 32, Vallentuna
Kategori

Arrangör

Saga Bio
E-post
sagabio@bygdegarden.nu
QR Code